KockaCsoki
Rendezvények
Termékek

1 2 3

Társadalmi szerep-
vállalásunk

 

Társadalmi vállalkozásként fontos számunkra, hogy másoknak is segítséget nyújtsunk. Célunk a munkaerő-piacon egyik leghátrányosabb helyzetben lévő, autizmus spektrum zavarban érinett emberek segítése.

Miért pont nekik segítünk?

Az autizmus széles spektrumot ölel fel, melyen az állandó felügyeletre szoruló, súlyosan érintett személyek mellett a több-kevesebb támogatás mellett önálló életvitelre képes emberek is megtalálhatók. Ez utóbbi csoportba tartozó fiatalok számára jelenleg még kevés olyan lehetőség áll rendelkezésre, mely hozzásegítené őket a tartalmas, minőségi élethez, az értékteremtő munkavégzéshez. Manufaktúránk ezt a hiányt szeretné, ha nem is teljes mértékben orvosolni, de legalábbis csökkenteni.

Hogyan tesszük mindezt?

Hisszük, hogy az autizmus spektrum zavarral élő emberek is értékes tagjai társadalmunknak. Társadalmi elfogadásuk kulcsa a megismerésükben rejlik, melynek legjobb módja az, ha közvetlenül találkozunk velük. Ennek kiemelt színtere a munkahely, ezért foglalkozási rehabilitációjuk kulcsfontosságú. Manufaktúránkban komplex foglalkoztatási programot működtetünk, ahol a fiatalok biztonságos, értő, "autizmusbarát" környezetben szerezhetnek munkatapasztalatot. Mindemellett társadalmi szemléletformáló programokon mutatjuk be az érdeklődőknek az autista emberek varázslatos világát.

Mi is sok segítséget kapunk

Társadalmi célunkat rajtunk kívül sokan mások is fontosnak tartják, közülük is kiemelt figyelmet érdemelnek azok a társadalmi vállalkozásfejlesztő programok, melyeknek részesei lehettünk (ilyen a NESsT Magyarország társadalmi vállalkozásfejlesztő és Erste Bank Seeds programja). Különösen hálásak vagyunk azoknak a partnereinknek, akik autizmushoz kapcsolódó programjainkat támogatják együttműködésükkel, szaktudásukkal. A Mozaik Egyesület - melyet autista gyermeket nevelő szülők alapítottak - kiemelten fontos partnerünk ezen a területen.

Elismeréseink

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy 2015-ben és 2017-ben is elnyertük a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést és 2017-ben különdíjjal is jutalmazták munkánkat, melyre nagyon büszkék vagyunk. 2017-ben Újbuda Önkormányzata is elismerte tevékenységünket azzal, hogy Felelős Vállalkozás címet adományozott számunkra. Sok más egyéb elismerést is kaptunk, pl. 2018-ban a Highlights of Hungary díjazottjai között szerepeltünk, 2019-ben a Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete emlékérmet adományozott nekünk és ugyanezen év decemberében Fogyatékosság-barát Munkahely Champion díjjal ismerték el az elmúlt közel egy évtizedben végzett munkánkat. Mindegyik díj önmagában is hatalmas megtiszteltetés, nagyon hálásak vagyunk értük, ezzel együtt azt is tudjuk, hogy sokkal inkább a programjainkon résztvevő autista fiatalokat illeti meg az elismerés.

 

Te is segíthetsz!

Ha szeretnél részesévé válni küldetésünknek és szeretnél hozzájárulni társadalmi célunkhoz vásárolj termékeinkből. Így Te is támogatod az autista fiatalok foglalkoztatsát, ezáltal társadalmi beilleszkedésüket, életminőségük javítását segíted elő.

vezetékes telefon ikonja (+36 1) 794 68 71 mobil telefon ikonja (+36 70) 608 90 26 email ikonjaEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Oszd meg a Facebook-on Oszd meg a Google plus-on